Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Ekonomiskt bistånd Aktuellt Frukostseminarium: Barnäktenskap – hur kan socialtjänsten skydda?

Frukostseminarium: Barnäktenskap – hur kan socialtjänsten skydda?

Socialstyrelsen bjuder in till ett frukostseminarium den 27 september för att diskutera hur socialtjänsten, med stöd av skolan och andra aktörer, kan upptäcka, stödja och skydda barn som kommer till Sverige och uppges vara gifta.

Socialtjänsten har ett ansvar att stödja och skydda både barn som kommer till Sverige och uppges vara gifta och barn som lever i Sverige och riskerar att giftas bort. Majoriteten av dessa barn är flickor. Arbetet ställer höga krav på socialtjänsten. Deras möjligheter att hjälpa barnen förbättras om det finns andra vuxna i barnets närhet som agerar och kan samarbeta med socialtjänsten.

Socialstyrelsen har det senaste året haft fokus på socialtjänstens ansvar för barn som kommer till Sverige och uppges vara gifta.

Syftet med frukostseminariet är att diskutera hur socialtjänsten, med stöd av skolan och andra aktörer, kan upptäcka, stödja och skydda dessa flickor.Medverkar gör bland andra Anna-Karin Svensson, socialtjänsten i Skärholmen, Katarina Nyman, rektor i Umeå, Dilek Baladiz, Origo Stockholm och Negin Amirekhtiar, Nationella kompetensteamet mot hedersrelaterat våld och förtryck.

Anmälan till frukostseminariet 27/9 på Socialstyrelsens webbplats