Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Ekonomiskt bistånd Aktuellt Följ frukostseminarium om barnäktenskap på webben den 27 september

Följ frukostseminarium om barnäktenskap på webben den 27 september

Socialstyrelsen bjuder in till ett frukostseminarium den 27 september för att diskutera hur socialtjänsten, med stöd av skolan och andra aktörer, kan upptäcka, stödja och skydda barn som kommer till Sverige och uppges vara gifta.

​Socialtjänsten har ett ansvar att stödja och skydda både barn som kommer till Sverige och uppges vara gifta och barn som lever i Sverige och riskerar att giftas bort. Majoriteten av dessa barn är flickor. Arbetet ställer höga krav på socialtjänsten. Deras möjligheter att hjälpa barnen förbättras om det finns andra vuxna i barnets närhet som agerar och kan samarbeta med socialtjänsten.
Socialstyrelsen har det senaste året haft fokus på socialtjänstens ansvar för barn som kommer till Sverige och uppges vara gifta.

Syftet med frukostseminariet är att diskutera hur socialtjänsten, med stöd av skolan och andra aktörer, kan upptäcka, stödja och skydda dessa flickor.
Seminariet direktsänds även på webben torsdagen den 27 september mellan 8.30 och 9.30 och du har möjlighet att följa seminariet på länken nedan

Barnäktenskap - hur kan socialtjänsten skydda

Du kommer även att kunna se seminariet  i efterhand på samma länk.