Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Om Kunskapsguiden Teknisk information

Teknisk information

Kunskapsguiden.se är en nationell webbplats som samlar kvalitetssäkrad kunskap från flera myndigheter och andra aktörer. På Kunskapsguiden hittar du kunskap som kan ge stöd och vägleding för dig och din verksamhet.

​Här hittar du teknisk information om Kunskapsguiden.

Skriva ut

Sidorna på Kunskapsguiden är utskriftsvänliga och fungerar direkt vid utskrift utan att du behöver öppna dem i nya fönster.

Ladda ner

På Kunskapsguiden finns länkar till nedladdningsbara filer, de flesta på andra webbplatser. Då länkas du vidare till en informationssida där du kan läsa mer och välja hur du vill ta del av filen. För att ladda hem en fil behöver du bara klicka på den. Filen laddas då hem till din hårddisk och öppnas oftast i det program som filen är associerad till.
De flesta av dokumentfilerna är i pdf-format. Fördelen med pdf är att de ser likadana ut oavsett vilken plattform, webbläsare eller dator du använder. För att kunna läsa pdf-format måste du ha Acrobat Reader installerad på din dator.
De flesta av våra filmer streamas. Det innebär att de inte laddas hem utan visas direkt från en så kallad streamserver. Har du en långsam uppkoppling kan det hända att endast ljudet överförs. Filmer som inte streamas laddar du hem till din dator som vanligt.

Webbläsare

Kunskapsguiden är optimerad för Internet Explorer 7 och uppåt samt för Firefox 3 för PC. För Mac: Firefox 3 och Safari 5.

Standarder

Webbplatsen/Kunskapsguiden är byggd enligt W3C:s standarder. För innehållet använder vi XHTML 1.0 Transitional, presentationen styrs via Cascading Style Sheets (CSS) 2.1. 

Tillgänglighet

Kunskapsguidens innehåll ska vara tillgängligt och användbart för så många som möjligt. Vi strävar efter att publicera tillgängligt och i möjligaste mån följa riktlinjerna i ”Vägledningen 24-timmarswebben”.
Det innebär att:
  • Alla sidor har brödsmulor/länkstigar så att du ska se var någonstans på webbplatsen som du befinner dig.
  • Du kan navigera på webbplatsen genom att enbart använda tangentbordets tabbtangent. 
  • Överst på webbplatsen finns en länk till våra lättlästa sidor.
  • Vi har försett meningsbärande bilder med beskrivande alternativtexter. Bilder som enbart är dekorativa har tom alternativtext.
  • Våra länkar har tydliga länktexter. Det ska vara möjligt att förstå vart länken leder även om den är lyft ur sitt sammanhang.
  • Länkar till dokument är utmärkta med filformat och filstorlek. Länkarna öppnas i ett nytt webbläsarfönster.
  • Alla tabeller är tillgänglighetsanpassade.

Tipsa redaktionen eller lämna synpunkter 

Tipsa gärna redaktionen om innehåll, länkar eller annan information som kan passa på Kunskapsguiden. Du kan också rapportera fel, lämna synpunkter eller ställa frågor om innehållet. Kontakta Kunskapsguidens redaktion ​​​​​​​​​​​​

Prenumerera på nyheter från Kunskapsguiden via e-post

Välj ett eller fler områden du är intresserad av och få alla nyheter i samma nyhetsbrev.