Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Äldre Kunskapsstöd Rekommendationer och vägledningar Äldres psykiska ohälsa – att fånga upp psykisk ohälsa hos äldre i handläggningsprocessen

Äldres psykiska ohälsa – att fånga upp psykisk ohälsa hos äldre i handläggningsprocessen

Äldres psykiska ohälsa – att fånga upp psykisk ohälsa hos äldre i handläggningsprocessen ger tips och idéer på hur du som arbetar i socialtjänsten kan fånga upp psykisk ohälsa i mötet med äldre personer. Kunskapsstödet är utgivet av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

Äldres psykiska ohälsa – att fånga upp psykisk ohälsa hos äldre i handläggningsprocessen

​Många äldre personer lever ett gott liv. Men vi vet att många äldre personer utvecklar psykisk ohälsa i takt med stigande ålder. Depression finns hos mellan 11-15 procent av personer som är över 65 år. Av personer över 95 år har 17 procent en depression.

Äldres psykiska ohälsa – att fånga upp psykisk ohälsa hos äldre i handläggningsprocessen är tänkt att stödja dig som arbetar i socialtjänsten med tips och idéer på hur du kan fånga upp psykisk ohälsa i mötet med äldre personer.

Äldres psykiska ohälsa – att fånga upp psykisk ohälsa hos äldre i handläggningsprocessen är utgivet av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

Äldres psykiska ohälsa – att fånga upp psykisk ohälsa hos äldre i handläggningsprocessen på SKL:s webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
 

 Hälsoproblem

 
 

 Teman