Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Äldre Kunskapsstöd Lägesrapporter Folkhälsopolitisk rapport 2010. Framtidens folkhälsa – allas ansvar

Folkhälsopolitisk rapport 2010. Framtidens folkhälsa – allas ansvar

Folkhälsopolitisk rapport 2010. Framtidens folkhälsa – allas ansvar är utgiven av Folkhälsomyndigheten. Rapporten behandlar frågor om vad som har hänt sedan den förra folkhälsopolitiska rapporten gavs ut år 2005.

I Folkhälsopolitisk rapport 2010 behandlar Folkhälsomyndigheten frågor om vad som har hänt sedan den förra folkhälsopolitiska rapporten gavs ut år 2005. Vilka resultat har genomförda åtgärder gett? Har folkhälsan i Sverige blivit bättre? Hur skapar man goda livsvillkor som främjar människors hälsa? Och kan verkligen en förbättrad folkhälsa leda till ekonomiska besparingar för samhället?

Det övergripande målet för folkhälsan är att skapa samhälleliga förutsättningar för en god hälsa på lika villkor för hela befolkningen.

Rapporten vänder sig i första hand till regeringen som får ett underlag för att följa upp genomförda åtgärder och göra prioriteringar för framtiden. Förhoppningen är även att rapporten kan bli till nytta för regionala och lokala politiker, tjänstemän, representanter för näringslivet, ideella organisationer och andra som kan vara med och påverka framtidens folkhälsa.

Folkhälsopolitisk rapport 2010 på Folkhälsomyndighetens webbplats​

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
 

 Hälsoproblem

 
 

 Teman