Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Äldre Kunskapsstöd Meddelandeblad Patientsäkerhetsrisker i läkemedelshantering vid införande av nytt ordinationsverktyg (Pascal) – meddelandeblad

Patientsäkerhetsrisker i läkemedelshantering vid införande av nytt ordinationsverktyg (Pascal) – meddelandeblad

Patientsäkerhetsrisker i läkemedelshantering vid införande av nytt ordinationsverktyg (Pascal) är ett meddelandeblad utgivet av Socialstyrelsen. Myndigheten vill uppmärksamma vårdgivare med flera att vidta åtgärder vid läkemedelshantering med ordinationsverktyget Pascal, så att inte patientsäkerheten hotas.

Patientsäkerhetsrisker i läkemedelshantering vid införande av nytt ordinationsverktyg (Pascal) – Meddelandeblad

​Socialstyrelsen har uppmärksammat risker i och med att verktyget Pascal för dosdispensering av läkemedel har införts. I takt med införandet har lex Maria-anmälningar och klagomål kommit in till myndigheten.

Socialstyrelsen vill genom meddelandebladet uppmärksamma vårdgivare med flera att vidta åtgärder vid läkemedelshantering med ordinationsverktyget Pascal, så att inte patientsäkerheten hotas.

Patientsäkerhetsrisker i läkemedelshantering vid införande av nytt ordinationsverktyg (Pascal) – meddelandeblad är utgivet av Socialstyrelsen.

Patientsäkerhetsrisker i läkemedelshantering vid införande av nytt ordinationsverktyg (Pascal) – meddelandeblad på Socialstyrelsens webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?