Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Barn & unga Kunskapsstöd Socialstyrelsens handböcker Ensamkommande barn och unga – Handbok om socialnämndens ansvar och uppgifter

Ensamkommande barn och unga – Handbok om socialnämndens ansvar och uppgifter

Ensamkommande barn och unga – Handbok om socialnämndens ansvar och uppgifter ger svar på frågor som uppkommer i socialtjänstens handläggning av ärenden som rör ensamkommande asylsökande barn och unga. Kunskapsstödet är utgivet av Socialstyrelsen.

​Ensamkommande barn och unga – Handbok om socialnämndens ansvar och uppgifter beskriver socialnämndens ansvar för de ensamkommande barnen. Kunskapsstödet är avsett att ge svar på frågor som uppkommer i socialtjänstens handläggning av ärenden som rör ensamkommande asylsökande barn och unga.

Handboken riktar sig till socialsekreterare och beslutsfattare inom socialtjänsten, som har ansvar för handläggning av ärenden som rör ensamkommande asylsökande barn. Den syftar till att underlätta tillämpningen av gällande regler inom detta område och bidra till likvärdighet och rättssäkerhet.

Handboken är ett komplement till Socialstyrelsens övriga vägledande material om utredning, placering och uppföljning av ärenden inom socialtjänsten som rör barn och unga. Handboken ersätter vägledningen med titeln Socialtjänstens arbete med ensamkommande barn och ungdomar.

Ensamkommande barn och unga – Handbok om socialnämndens ansvar och uppgifter är utgiven av Socialstyrelsen.

Ensamkommande barn och unga – Handbok om socialnämndens ansvar på Socialstyrelsens webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?