Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Barn & unga Kunskapsstöd Lägesrapporter Barnkraft/Aladdin – parallella stödgrupper för familjer med en beroendeproblematik

Barnkraft/Aladdin – parallella stödgrupper för familjer med en beroendeproblematik

Barnkraft/Aladdin – parallella stödgrupper för familjer med en beroendeproblematik beskriver resultat och erfarenheter från ett utvecklingsprojekt med målet att inom familjen förflytta fokus från problem till möjligheter. Rapporten är utgiven av FoU Nordost i Stockholms län.

​Barnkraft/Aladdin – parallella stödgrupper för familjer med en beroendeproblematik är en slutrapport som beskriver genomförandet och utvärderingen under åren 2013–2014 av ett projekt med fokus på familjer i utsatta livssituationer, i samverkan mellan socialtjänsten i Danderyds kommun och FoU Nordost i Stockholms län.

Barnkraft syftar till att stärka familjer med missbruksproblematik genom att barn och föräldrar möts dels i parallella stödgrupper, dels tillsammans, för att dela erfarenheter och arbeta med kommunikationen inom familjen. Även ett arbetssätt för enskilda familjer utvecklas. Målet är att inom familjen förflytta fokus från problem till möjligheter. Rapporten är utgiven av FoU Nordost i Stockholms län.

Barnkraft/Aladdin – parallella stödgrupper för familjer med en beroendeproblematik på Folkhälsomyndighetens webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?