Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Barn & unga Kunskapsstöd Lägesrapporter Personer med funktionsnedsättning i asyl- och etableringsprocessen

Personer med funktionsnedsättning i asyl- och etableringsprocessen

Personer med funktionsnedsättning i asyl- och etableringsprocessen innehåller en kartläggning av situationen för personer med funktionsnedsättning som söker asyl och bosätter sig i Sverige. Kunskapsstödet är utgivet av Myndigheten för delaktighet, MFD.

​Sverige har på kort tid tagit emot ett stort antal personer på flykt. Det rör sig om både vuxna och barn, och även barn som kommit utan vårdnadshavare. Situationen är särskilt utmanande för personerna som har en funktionsnedsättning och söker asyl eller ska inleda sin etablering i Sverige. Kunskapen kring situationen för målgruppen är bristfälligt belyst både i Sverige och internationellt.

Personer med funktionsnedsättning i asyl- och etableringsprocessen innehåller en kartläggning av situationen för personer med funktionsnedsättning som söker asyl och bosätter sig i Sverige. Kunskapsstödet ger aktuell kunskap om situationen för personer med funktionsnedsättning utifrån asyl- och etableringsprocessernas olika steg. Syftet är att ge underlag för överväganden om insatser och eventuella fördjupande studier för att förbättra förutsättningarna för personer med funktionsnedsättning i dessa processer.

Personer med funktionsnedsättning i asyl- och etableringsprocessen är utgivet av Myndigheten för delaktighet, MFD.

Personer med funktionsnedsättning i asyl- och etableringsprocessen på MFD:s webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?