Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Barn & unga Kunskapsstöd Lägesrapporter Psykiatriskt arbete med barn och unga i migration. Vad behöver man tänka på? - Erfarenheter och reflektioner på BUP Lunden Stockholm

Psykiatriskt arbete med barn och unga i migration. Vad behöver man tänka på? - Erfarenheter och reflektioner på BUP Lunden Stockholm

Psykiatriskt arbete med barn och unga i migration. Vad behöver man tänka på? tar fram olika aspekter i det barnpsykiatriska arbetet med migrantfamiljer och ensamkommande ungdomar. Kunskapsstödet är utgivet av BUP, Stockholm läns landsting, SLL.

​Psykiatriskt arbete med barn och unga i migration. Vad behöver man tänka på? – Erfarenheter och reflektioner på BUP Lunden Stockholm beskriver erfarenheter i det barnpsykiatriska arbetet med flyktingar och migranter på Barn- och ungdoms psykiatri, Stockholm läns landsting.

Kunskapsstödet klargör en del grundbegrepp och ger svar på frågor såsom: Vem är flykting? Vad menas med migrant? Vilka kallas papperslösa? Vem är en ensamkommande ungdom? Hur går asylprocessen till? och så vidare.

I kunskapsstödet diskuteras också om den annorlunda kulturella bakgrunden har betydelse i det barnpsykiatriska arbetet.

Psykiatriskt arbete med barn och unga i migration. ¬Vad behöver man tänka på? – Erfarenheter och reflektioner på BUP Lunden Stockholm är utgiven av Barn- och ungdoms psykiatri, Stockholm läns landsting, SLL.

Psykiatriskt arbete med barn och unga i migration på BUP:s webbplats
Hjälpte informationen på den här sidan dig?