Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Barn & unga Kunskapsstöd Lägesrapporter Röster från ensamkommande barn

Röster från ensamkommande barn

Röster från ensamkommande barn är tänkt att ge röst åt sju unga män som kommit till Sverige som ensamkommande barn. Syftet är att låta deras synpunkter och erfarenheter bli en del av och berika diskussionen om ständig förbättring av mottagandet för ensamkommande barn. Rapporten är utgiven av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

Röster från ensamkommande barn

Röster från ensamkommande barn försöker fånga några av de ensamkommande barnens röster. Syftet är att låta deras synpunkter och erfarenheter bli en del av och berika diskussionen om ständig förbättring av mottagandet för ensamkommande barn.

Rapporten gör inte anspråk på att tala om hur det är att som barn komma ensam till Sverige, utan avsikten har varit att låta ungdomar som berörs komma till tals så att alla som på olika sätt arbetar med ensamkommande barn och unga kan få mer kunskap och bättre förståelse för de ensamkommande barnens villkor och liv i vårt land.

Sju unga män, som kommit till Sverige från Afghanistan och Somalia som ensamkommande barn, har deltagit i projektets fokusgrupp och har generöst delat med sig av sina erfarenheter och intryck av hur det är att fly från sitt hemland och försöka rota sig i det nya landet Sverige.

Röster från ensamkommande barn är utgiven av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

Röster från ensamkommande barn på SKL:s webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?