Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Barn & unga Kunskapsstöd Målgruppsanpassade sammanfattningar Verktyg och metoder för att underlätta samtal med barn och ungdomar

Verktyg och metoder för att underlätta samtal med barn och ungdomar

Verktyg och metoder för att underlätta samtal med barn och ungdomar utgörs av en strukturerad översyn över och genomgång av de verktyg och metoder som finns för att underlätta samtal med barn och ungdomar. Kunskapsstödet är utgivet av FoU-enheten, Region Skåne.

​Verktyg och metoder för att underlätta samtal med barn och ungdomar på ett strukturerat sätt beskriver de verktyg och metoder som finns för att underlätta samtal med barn och ungdomar. De verktyg och metoder som presenteras i kunskapsstödet syftar till att ge barnen fler samtalsverktyg för att göra det lättare att uttrycka känslor och att förstå sin och deras syskons funktionsnedsättning.

Samtalsverktyg och metoder som beskrivs i kunskapsstödet kan användas för olika ålder och målgrupper. Kunskapsstödet riktar sig till psykologer och kuratorer inom barn- och ungdomshabilitering, Bou, men även föräldrar och andra yrkesgrupper kan dra nytta av sammanställningen.

Verktyg och metoder för att underlätta samtal med barn och ungdomar är utgiven av FoU-enheten, Region Skåne.
Verktyg och metoder för att underlätta samtal med barn och ungdomar på Region Skånes webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?