Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Barn & unga Kurser & utbildningar Att synliggöra normer i socialtjänsten – med ett hbtq-perspektiv

Att synliggöra normer i socialtjänsten – med ett hbtq-perspektiv

Socialstyrelsen har tagit fram en webbutbildning om normer utifrån ett hbtq-perspektiv. Syftet är att öka hbtq-personers förtroende för socialtjänsten. Genom ökad kunskap och diskussion får socialtjänsten verktyg för att förändra strukturer och bli mer normmedvetna.

​Välkommen till en webbutbildning om normer och om hur de påverkar bemötande och utformningen av socialtjänsten utifrån ett hbtq-perspektiv. Utbildningen riktar sig till alla som arbetar i socialtjänsten och är tänkt att genomföras gemensamt under ledning av en eller två personer som utsetts att hålla samman utbildningsinsatsen. Du kan dock genomföra den enskilt om ni inte arbetar med den i grupp på din arbetsplats.

Att genomföra utbildningen

I grupp

En ansvarig chef utser en eller två processledare som planerar och leder utbildningen. För processledare finns en handledning som går att ladda ner. Beroende på hur utbildningen planeras och hur stor del av utbildningen som ska genomföras kan den ta mellan två timmar och tre halvdagar.

Självständigt

Du kan arbeta med utbildningen självständigt, om ni inte har planerat in gemensamma utbildningstillfällen i din arbetsgrupp. Vissa moment är anpassade för att genomföras i grupp och dessa kan du hoppa över om du genomför utbildningen självständigt. 

Om utbildningen

Webbutbildningen innehåller fakta, filmer och intervjuer. Du kan ta del av utbildningen på dator, surfplatta eller mobiltelefon. Den anpassar sig efter storleken på din skärm, men tänk på att det kan se lite olika ut på en dator och en mobiltelefon, innehållet är dock detsamma.

Du går igenom utbildningen i din egen takt eller i den takt som ni arbetar med den i er arbetsgrupp. Du kan när som helst ta en paus och återvända senare. 

Eftersom utbildningen inte resulterar i något kursbevis och är helt öppen för vem som helst att ta del av, behöver du inte skaffa ett användarkonto i Socialstyrelsens utbildningsportal för att ta del av utbildningen. Detta medför dock att utbildningsmodulen till skillnad från andra webbutbildningar i vår utbildningsplattform inte kommer ihåg vilken sida du var på senast när du lämnade den, inte ens om du är inloggad.

Kontakt

Om du har frågor om webbutbildningen eller vill lämna synpunkter på upplägget kontakta Socialstyrelsen på utbildning@socialstyrelsen.se.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

​Kort introduktionsfilm om utbildningen

 

 

Kan du inte se filmen i Internet Explorer prova att använda en annan webbläsare.

 

 Teman