Utbildningen ger en översiktlig bild av vad könsstympning är, hur vanligt det är och hur sjukvården kan arbeta förebyggande för att förhindra att flickor i Sverige blir utsatta.
I samråd med Länsstyrelsen i Östergötland, Sveriges Kommuner och Landsting, Svensk förening för Obstetrik och Gynekologi (SFOG), Svenska Barnmorskeförbundet har Socialstyrelsen tagit fram utbildningen.
Att genomföra utbildningen
Utbildningen tar cirka en timme att gå igenom. Den kan genomföras individuellt, men du får ut allra mest om den kombineras med dialog och reflektion.
Teknisk lösning uppdaterad den 1 juni 2018
Utbildningens tidigare layout och tekniska lösning har uppdaterats. Innehållet är detsamma som tidigare. Om du har påbörjat men inte avslutat utbildningen innan den 1/6 2018 behöver du börja om från början i den nya modulen som nu ligger uppe. Du kommer alltid att ha tillgång till kursbeviset, oavsett när du har genomfört utbildningen.
Kompletterande information
Om utbildningen
Webbutbildningen innehåller fakta, filmer och intervjuer. Du kan ta del av utbildningen på dator, surfplatta eller mobiltelefon. Den anpassar sig efter storleken på din skärm, men tänk på att det kan se lite olika ut på en dator och en mobiltelefon, innehållet är dock detsamma.
Du behöver vara inloggad för att öppna utbildningsmodulerna. Om du inte redan har ett användarkonto kan du enkelt skaffa det på utbildningsportalen. Det är kostnadsfritt.
Kontakt