Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Barn & unga Kurser & utbildningar Könsstympning av flickor och kvinnor

Könsstympning av flickor och kvinnor

Könsstympning av flickor och kvinnor är en webbutbildning som i första hand vänder sig till sjuksköterskor, barnmorskor och läkare som möter kvinnor som är eller riskerar att bli könsstympade.

​Utbildningen ger en översiktlig bild av vad könsstympning är, hur vanligt det är och hur sjukvården kan arbeta förebyggande för att förhindra att flickor i Sverige blir utsatta.
I samråd med Länsstyrelsen i Östergötland, Sveriges Kommuner och Landsting, Svensk förening för Obstetrik och Gynekologi (SFOG), Svenska Barnmorskeförbundet  har Socialstyrelsen tagit fram utbildningen.

Att genomföra utbildningen

Utbildningen tar cirka en timme att gå igenom. Den kan genomföras individuellt, men du får ut allra mest om den kombineras med dialog och reflektion.  

Teknisk lösning uppdaterad den 1 juni 2018 

Utbildningens tidigare layout och tekniska lösning har uppdaterats. Innehållet är detsamma som tidigare. Om du har påbörjat men inte avslutat utbildningen innan den 1/6 2018 behöver du börja om från början i den nya modulen som nu ligger uppe. Du kommer alltid att ha tillgång till kursbeviset, oavsett när du har genomfört utbildningen. 

Kompletterande information 

Om utbildningen

Webbutbildningen innehåller fakta, filmer och intervjuer. Du kan ta del av utbildningen på dator, surfplatta eller mobiltelefon. Den anpassar sig efter storleken på din skärm, men tänk på att det kan se lite olika ut på en dator och en mobiltelefon, innehållet är dock detsamma. 
Du behöver vara inloggad för att öppna utbildningsmodulerna. Om du inte redan har ett användarkonto kan du enkelt skaffa det på utbildningsportalen. Det är kostnadsfritt.

Kontakt

Om du har frågor om webbutbildningen eller vill lämna synpunkter på upplägget kontakta Socialstyrelsen på utbildning@socialstyrelsen.se
Hjälpte informationen på den här sidan dig?
 

 Teman