Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Barn & unga Kurser & utbildningar Sex mot ersättning – om stöd och skydd till barn och unga

Sex mot ersättning – om stöd och skydd till barn och unga

Webbutbildningen Sex mot ersättning syftar till att öka medvetenheten och kunskapen om sexuella risksituationer som barn och unga kan befinna sig i. Den vänder sig till dig som i ditt yrke kommer i kontakt med barn och unga som kan ha erfarenhet av sex mot ersättning.

Webbutbildningen Sex mot ersättning – barn och unga riktar sig till dig som i ditt yrke kommer i kontakt med barn och unga som kan ha erfarenhet av sex mot ersättning.

Utbildningens innehåll

Utbildningen innehåller filmer, faktatexter, berättelser och praktiska övningar och är avsedd för självstudier. Till utbildningen hör också ett webbaserat stöd för reflektion och vidare diskussion i arbetsgruppen.
Syftet med utbildningen är att öka medvetenheten och kunskapen om sexuella risksituationer som barn och unga kan befinna sig i. Utbildningen ska ge dig en ökad förståelse om fenomenet, bemötande samt insatser och åtgärder.

Att genomföra utbildningen

Utbildningen tar cirka 45 minuter att gå igenom. Utbildningen kan genomföras individuellt, men du får ut mer om du kombinerar den med dialog och reflektion tillsammans med andra.
Utbildningen går bra att genomföra på både dator, mobil och surfplatta.
Webbutbildningen resulterar inte i något kursbevis och är därför helt öppen för vem som helst att ta del av, och du behöver inte skaffa ett användarkonto i Socialstyrelsens utbildningsportal för att ta del av webbutbildningen.
Hjälpte informationen på den här sidan dig?


Introduktionsfilm till Socialstyrelsens webbutbildning Sex mot ersättning – om stöd och skydd till barn och unga.

​Sex mot ersättning – Utbildningsmaterial om skydd och stöd till barn och unga
Utbildningsmaterial på Socialstyrelsens webbplats
Mer om sex mot ersättning på Socialstyrelsens webbplats