Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Barn & unga Aktuellt Barnhälsovården – nytt tema inom området barn och unga

Barnhälsovården – nytt tema inom området barn och unga

Vi har nu publicerat temat Barnhälsovården på Kunskapsguiden. Under temat kan du läsa om barnhälsovårdens mål och uppgifter, barnhälsovårdsprogrammet och olika perspektiv i barnhälsovårdens arbete. Temat fungerar även som en samlingspunkt för nationella aktörers kunskapsstöd.

​På Kunskapsguiden har vi publicerat ett nytt tema som handlar om barnhälsovården. Barnhälsovårdens mål är att bidra till bästa möjliga fysiska, psykiska och sociala hälsa för barn. De primära uppgifterna är att främja barns hälsa och utveckling, att förebygga ohälsa hos barn, och att tidigt upptäcka och åtgärda problem i barns hälsa, utveckling och uppväxtmiljö.

Under temat får du information om barnhälsovårdens mål och uppgifter. Temat innehåller även information om barnhälsovårdsprogrammet och olika perspektiv i barnhälsovårdens arbete.

Liksom andra teman på Kunskapsguiden fungerar temat Barnhälsovården som en samlingspunkt för nationella aktörers olika kunskapsstöd.

Barnhälsovården på Kunskapsguiden

 

​Området Barn och unga är under ständig utveckling. Under våren 2016 kommer Kunskapsguidens redaktion löpande publicera nya hälsoproblem och teman med tillhörande kunskapsstöd.