Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Barn & unga Aktuellt Vaccinationer – nytt tema inom området barn och unga

Vaccinationer – nytt tema inom området barn och unga

Vi har nu publicerat temat Vaccinationer på Kunskapsguiden. Under temat kan du bland annat läsa om det allmänna vaccinationsprogrammet, riktad vaccination och genomförande av vaccinationer. Temat fungerar även som en samlingspunkt för nationella aktörers kunskapsstöd.

​På Kunskapsguiden har vi publicerat ett nytt tema som handlar om vaccinationer. Alla barn i Sverige har rätt till kostnadsfri vaccination enligt det allmänna vaccinationsprogrammet. Sjukdomarna som ingår i programmet är ovanliga men kan vara direkt livshotande eller ge allvarliga komplikationer för den som blir sjuk.

Under temat får du information om det allmänna vaccinationsprogrammet. Temat innehåller även information om riktad vaccination och genomförande av vaccinationer.

Liksom andra teman på Kunskapsguiden fungerar temat Vaccinationer som en samlingspunkt för nationella aktörers olika kunskapsstöd.

Vaccinationer på Kunskapsguiden

 

​Området Barn och unga är under ständig utveckling. Under våren 2016 kommer Kunskapsguidens redaktion löpande publicera nya hälsoproblem och teman med tillhörande kunskapsstöd.