Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll

6 - Led aktivt

Som ledare har du ett ansvar att leva som du lär. Bygg in reflekterande arbetssätt och evidensgrundande beslutsprocesser.

 
​Mycket hänger på dig som ledare om det evidensbaserade arbetssättet ska etableras hos er. Du måste visa vad du lägger in i det begreppet och du måste leva som du lär. Bygg in ett reflekterande arbetssätt och evidensgrundade beslutsprocesser.Se till att ni gör uppföljningar för att kontrollera hur väl ni lyckas hjälpa era klienter. ​

​Verktyg som igår i detta steg

Spara ner verktygen på din dator om du vill behålla ditt innehåll och resultat.

1. Prioritera och leda ett förändringsarbete
11. Föregå med gott exempel


Ladda ner alla 13 verktyg 


Verktyg 1 E innehåller fem frågor som rör ditt sätt att föregå med gott exempel.

Verktyg 11 kan hjälpa dig att lägga upp en handlingsplan för hur du ska öka dina egna kunskaper och hålla dig uppdaterad om aktuell forskning.


Problem att öppna verktygen?

Vi har upplevt problem med att öppna verktygen. Det händer att en inloggningsruta öppnas. Prova då att upprepade gånger klicka på avbryt. Du kan också prova att spara ner filen på din dator innan du öppnar den.

Det händer också att verktygen inte går att öppna alls. Det kan bero på att du måste tillåta din dator att ladda ner filen. I Internet explorer gör du det genom att klicka på "Datorn skyddas genom att filer från den här webbplatsen blockeras från att hämtas. Klicka här för att se alternativ…" och sedan "Hämta filen...". Du gör inställningen i det fält som visas under webbläsarens menyrad.

Om du inte kan öppna eller spara verktygen, skicka ett meddelande till kunskapsguiden@socialstyrelsen.se så kan vi skicka filerna till dig. Skicka gärna ett meddelande även om du har andra problem med verktygen.

Om du vill fördjupa dig

Webbstödet är en förkortad version av boken Att leda en evidensbaserad praktik. Vi rekommenderar att du läser boken innan du börjar med förändringsarbetet.

Du kan hitta en rad tips på vad du kan göra för att bygga in ett evidensbaserat arbetssätt och själv föregå med gott exempel i kapitel 8 i Att leda en evidensbaserad praktik.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?