Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start EBP Implementeringsstöd 3. Att leda en evidensbaserad praktik

Att leda en evidensbaserad praktik

Att leda en evidensbaserad praktik är ett stöd för chefer inom vård och omsorg. I stödet finns praktiska och konkreta råd om hur du och dina medarbetare kan utveckla en evidensbaserad praktik.

 

Att leda en evidensbaserad praktik är ett stöd som vänder sig till dig som är första linjens chef inom vård och omsorg. Stödet är utformad som en guide med praktiska och konkreta råd om hur du och dina medarbetare kan arbeta för att utveckla en evidensbaserad praktik.

Till guiden hör 13 verktyg (formulär). Vi rekommenderar dig att ta en titt på samtliga verktyg innan du börjar med förändringsarbetet. Spara ner verktygen på din egen dator om du vill behålla ditt innehåll och resultat.

Verktyg 1 fungerar som ett nav. Dels visar det vilka delar som kommer att tas upp i stödet, dels är det en hjälp för att identifiera de områden man behöver arbeta särskilt med. Det är bra att gå tillbaka till verktyg 1 i varje steg.​​​​​​​​​​​​​​​​

Att leda en evidensbaserad praktik

​Webbstödet Att leda en evidensbaserad praktik är en förkortad version av boken Att leda en evidensbaserad praktik som är utgiven av Socialstyrelsen. Vi rekommenderar att du läser boken innan du börjar med förändringsarbetet.

Att leda en evidensbaserad praktik på Socialstyrelsens webbplats

Boken är inspirerad av och bygger till vissa delar på de erfarenheter som framkommit i Storbritannien genom Research in Practices, RiP:s, arbete med att ta fram ett paket med handböcker för implementering.

Research in Practices webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?