Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start EBP Implementeringsstöd 3. Att leda en evidensbaserad praktik 5 – Uppmuntra lärande och utveckling

5 - Uppmuntra lärande och utveckling

Du har ett ansvar för att medarbetarna får kompetensutveckling i det dagliga arbetet och att utbildningen integreras i arbetstiden.

 

​Du har ett ansvar för att medarbetarna får kompetensutveckling i det dagliga arbetet och att utbildningen integreras i arbetstiden. Du har ett ansvar för att dina medarbetare utvecklas professionellt i det dagliga arbetet och inom ramen för arbetstiden. Förlägg därför inte kompetensutvecklingen till särskilda utbildningstillfällen utan integrera den i arbetet. Organisations- eller arbetsplatskulturen har stor betydelse när det gäller att främja kompetensutveckling och utvecklingsarbete.

Medverkar du till en lärande kultur genom att uppmuntra och hjälpa dina medarbetare att utvecklas professionellt?​​

​Verktyg som igår i detta steg

Spara ner verktygen på din dator om du vill behålla ditt innehåll och resultat.

1. Prioritera och leda ett förändringsarbete
10. Arbetsgruppens oskrivna regler


Ladda ner alla 13 verktyg 


Verktyg 1, del D innehåller fem frågor om lärandekulturen på din arbetsplats.

Verktyg 10 kan du använda för att granska er arbetsplatskultur. 


Problem att öppna verktygen?

Vi har upplevt problem med att öppna verktygen. Det händer att en inloggningsruta öppnas. Prova då att upprepade gånger klicka på avbryt. Du kan också prova att spara ner filen på din dator innan du öppnar den.

Det händer också att verktygen inte går att öppna alls. Det kan bero på att du måste tillåta din dator att ladda ner filen. I Internet explorer gör du det genom att klicka på "Datorn skyddas genom att filer från den här webbplatsen blockeras från att hämtas. Klicka här för att se alternativ…" och sedan "Hämta filen...". Du gör inställningen i det fält som visas under webbläsarens menyrad.

Om du inte kan öppna eller spara verktygen, skicka ett meddelande till kunskapsguiden@socialstyrelsen.se så kan vi skicka filerna till dig. Skicka gärna ett meddelande även om du har andra problem med verktygen.

Om du vill fördjupa dig

Webbstödet är en förkortad version av boken Att leda en evidensbaserad praktik. Vi rekommenderar att du läser boken innan du börjar med förändringsarbetet.

Du kan läsa mer om hur du kan göra för att påverka er kultur i lärande riktning i kapitel 7 i Att leda en evidensbaserad praktik.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?