Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start EBP Implementeringsstöd 2. Skapa en grund

Skapa en grund för evidensbaserad praktik

Att skapa en grund för evidensbaserad praktik är ett stöd för högre ledning i vård och omsorg med ansvar för att utveckla och höja kvaliteten i verksamheten. I stödet finns praktiska och konkreta råd om hur du och dina medarbetare kan skapa en grund för evidensbaserad praktik.

 

​Att skapa en grund för evidensbaserad praktik är ett stöd som främst vänder sig till högre ledning i vård och omsorg, med ansvar för att utveckla och höja kvaliteten i verksamheten. Det kan också vara av intresse för dem som arbetar med kvalitets- och utvecklingsfrågor på andra nivåer, liksom politiker, övriga chefer, praktiker och vård- och omsorgspersonal.

Till guiden hör 14 verktyg (formulär). Vi rekommenderar dig att ta en titt på samtliga verktyg innan du börjar med förändringsarbetet. Spara ner verktygen på din egen dator om du vill behålla ditt innehåll och resultat.

Verktyg 1 fungerar som ett nav. Dels visar det vilka delar som kommer att tas upp i stödet, dels är det en hjälp för att identifiera de områden man behöver arbeta särskilt med. Det är bra att gå tillbaka till verktyg 1 i varje steg.​​​​​​​

​Att skapa en grund för evidensbaserad praktik

Webbstödet Att skapa en grund för evidensbaserad praktik är en förkortad version av boken Att skapa en grund för evidensbaserad praktik som är utgiven av Socialstyrelsen. Vi rekommenderar att du läser boken innan du börjar med förändringsarbetet.

Att skapa en grund för evidensbaserad praktik​​​​​​​​​​ på Socialstyrelsens webbplats

Boken är inspirerad av och bygger till vissa delar på de erfarenheter som framkommit i Storbritannien genom Research in Practices, RiP:s, arbete med att ta fram ett paket med handböcker för implementering.  

Research in Practices webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?