Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Funktionshinder Kunskapsstöd Rekommendationer och vägledningar Förskrivning av hjälpmedel – stöd vid förskrivning av hjälpmedel till personer med funktionsnedsättning

Förskrivning av hjälpmedel – stöd vid förskrivning av hjälpmedel till personer med funktionsnedsättning

Förskrivning av hjälpmedel – stöd vid förskrivning av hjälpmedel till personer med funktionsnedsättning samlar på en övergripande nivå aktuell kunskap om förskrivning av hjälpmedel. Kunskapsstödet är utgivet av Socialstyrelsen.

​Förskrivning av hjälpmedel – stöd vid förskrivning av hjälpmedel till personer med funktionsnedsättning innehåller aktuell information om förskrivning av hjälpmedel utifrån hälso- och sjukvårdslagen (1982:763), HSL.

Kunskapsstödet syftar till att öka kunskaperna om förskrivning av hjälpmedel och till en ökad delaktighet och jämlikhet för hjälpmedelsanvändarna. Kunskapsstödet riktar sig till förskrivare och chefer.
 
Kunskapsstödet beskriver vad som behövs för en väl fungerande hjälpmedelsförskrivning, allt ifrån mötet med hjälpmedelsanvändaren i förskrivningsprocessen till de regler som sätter ramarna. Det beskriver också hur organisationen för hjälpmedelsförskrivning ser ut och vem som ansvarar för vad.

Förskrivning av hjälpmedel – stöd vid förskrivning av hjälpmedel till personer med funktionsnedsättning är utgiven av Socialstyrelsen.

Förskrivning av hjälpmedel på Socialstyrelsens webbplats
Hjälpte informationen på den här sidan dig?
 

 Teman