Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Funktionshinder Kunskapsstöd Lägesrapporter En del av verkligheten – om barn, sexuella övergrepp och nätet

En del av verkligheten – om barn, sexuella övergrepp och nätet

En del av verkligheten – om barn, sexuella övergrepp och nätet sammanfattar resultat från olika forskningsstudier om nätrelaterade övergrepp mot barn. Kunskapsstödet är utgivet av Stiftelsen Allmänna Barnhuset och Barnafrid.

Omslag: En del av verkligheten – om barn, sexuella övergrepp och nätet

​Det är angeläget att alla som arbetar med barn lär sig mer om nätrelaterade övergrepp, hur vanliga de är, vad som skiljer dem från andra övergrepp och hur de drabbade barnen reagerar. Kunskap behövs för att förebygga dem, och för att ge de barn som ändå utsätts det skydd och den rehabilitering de har rätt till.

En del av verkligheten – om barn, sexuella övergrepp och nätet sammanfattar resultat från olika forskningsstudier om nätrelaterade övergrepp mot barn.

Mycket av materialet är hämtat från en nationell studie som har genomförts av forskare vid Linköpings och Lunds universitet inom ramen för uppdrag som Stiftelsen Allmänna Barnhuset fått av regeringen.

En del av verkligheten – om barn, sexuella övergrepp och nätet är utgivet av Stiftelsen Allmänna Barnhuset och Barnafrid.

En del av verkligheten – om barn, sexuella övergrepp och nätet på Barnfrids webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
 

 Teman