Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Funktionshinder Kurser & utbildningar Förskrivning av hjälpmedel ur ett ledarperspektiv

Förskrivning av hjälpmedel ur ett ledarperspektiv

Webbutbildningen Förskrivning av hjälpmedel ur ett ledarperspektiv riktar sig till dig som arbetar med förskrivning ur ett ledarperspektiv. Utbildningen är uppdelad två delar, en allmän del om hjälpmedel och en del om förskrivning ur ett ledarperspektiv.

​Webbutbildningen Förskrivning av hjälpmedel ur ett ledarperspektiv riktar sig till dig som arbetar med förskrivning ur ett ledarperspektiv.

Webbutbildningen innehåller en del med fokus på hjälpmedelsförskrivningen ur ett ledarperspektiv och riktar sig till dig som är chef för förskrivare eller vård- och omsorgspersonal. Denna del syftar till att ge kunskap om hur du kan skapa förutsättningar för medarbetare att arbeta med hjälpmedel på ett patientsäkert sätt och med god kvalitet.

Utbildningen ger även allmän kunskap om hjälpmedel, kunskap om förskrivningsprocessen, vad som stödjer och reglerar den och belyser vad du som chef behöver ta hänsyn till när det gäller hjälpmedelsförskrivning.

Till webbutbildningen

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
 

 Teman

 

​Förskrivning av hjälpmedel

Omsalgsbild på Socialstyrelsens skrift om förskrivning av hjälpmedel.Stöd vid förskrivning
av hjälpmedel till personer med funktionsnedsättning.
En skrift från Socialstyrelsen med samlad kunskap inom området.

Förskrivning av hjälpmedel på Socialstyrelsens webbplats

​Förskrivning av hjälpmedel – diskussionsmaterial för vård- och omsorgspersonal

Diskussionsmaterialet ger stöd och förslag på hur utbildningen kan användas i kombination med gruppdiskussioner eller seminarier. Det riktar sig till dig som ska planera en utbildningsaktivitet och leda en diskussion.

Förskrivning av hjälpmedel – diskussionsmaterial (vård och omsorgspersonal)

​Förskrivning av hjälpmedel – diskussionsmaterial för förskrivare

Diskussionsmaterialet ger stöd och förslag på hur utbildningen kan användas i kombination med gruppdiskussioner eller seminarier. Det riktar sig till dig som ska planera en utbildningsaktivitet och leda en diskussion.

Förskrivning av hjälpmedel – diskussionsmaterial (förskrivare)