Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Missbruk & beroende Kunskapsstöd Lägesrapporter De nationella vaccinationsprogrammen - lägesrapport 2015

De nationella vaccinationsprogrammen - lägesrapport 2015

De nationella vaccinationsprogrammen – lägesrapport 2015 ger en överblick över utvecklingen och förändringarna på vaccinationsområdet med fokus på 2014. Kunskapsstödet omfattar en uppföljning av nuvarande vaccinationsprogram, utvecklingen av nya vacciner och eventuella planerade förändringar i de nationella vaccinationsprogrammen. Kunskapsstödet är utgivet av Folkhälsomyndigheten.

​De nationella vaccinationsprogrammen - lägesrapport 2015 ger en kortfattad beskrivning av vaccinationsområdet i Sverige med fokus på år 2014. Kunskapsstödet omfattar en uppföljning av nuvarande vaccinationspro-gram, utvecklingen av nya vacciner samt den planering som gäller eventuella förändringar i de nationella vaccinationsprogrammen.

Kunskapsstödet riktar sig i första hand till regeringen men kan även vara av intresse för olika aktörer på vaccinationsområdet.

Uppföljningen av de nationella vaccinationsprogrammen för 2014 visar att vaccinationstäckningen fortfarande är hög och stabil, att de sjukdomar som omfattas är relativt ovanliga och att de vacciner som används inom programmen är säkra. Den höga vaccinationstäckningen tyder på att allmänheten har ett högt förtroende för vaccinationsprogrammen och personalen som vaccinerar.

De nationella vaccinationsprogrammen — lägesrapport 2015 är utgiven av Folkhälsomyndigheten.

De nationella vaccinationsprogrammen på Folkhälsomyndighetens webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
 

 Kunskapsstöd ‭[2]‬

 
 

 Hälsoproblem ‭[3]‬

 
 

 Kunskapsstöd ‭[1]‬

 
 

 Hälsoproblem ‭[2]‬

 
 

 Hälsoproblem ‭[1]‬

 
 

 Teman