Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Missbruk & beroende Kunskapsstöd Lägesrapporter Skattning av antalet personer som lever med en hepatit C-infektion i Sverige 2015

Skattning av antalet personer som lever med en hepatit C-infektion i Sverige 2015

Skattning av antalet personer som lever med en hepatit C-infektion i Sverige 2015 presenterar beräkning av antalet individer i Sverige som lever med en diagnosticerad akut eller kronisk hepatit C-infektion i Sverige år 2015. Kunskapsstödet är utgivet av Folkhälsomyndigheten.

Skattning av antalet personer som lever med en hepatit C-infektion i Sverige 2015 innehåller uppgifter om hur många som idag lever med en akut eller kroniskt hepatit C-infektion i Sverige.

Kunskapsstödet är baserat på en litteraturgenomgång i kombination med samkörning med folkbokföringen av de fall som rapporterats enligt smitt-skyddslagen under åren 1990 till och med 2015. Genomgången har genomförts för att ta hänsyn till antalet avlidna, utflyttade eller avförda. Forskningen visar att antalet som lever med en diagnostiserad och akut eller kronisk hepatit C-infektion kan skattas till mellan 35 000 och 45 000 personer.

Skattning av antalet personer som lever med en hepatit C-infektion i Sverige 2015 är utgiven av Folkhälsomyndigheten.

Skattning av antalet personer som lever med en hepatit C-infektion i Sverige 2015 på Folkhälsomyndighetens webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
 

 Hälsoproblem

 
 

 Teman