Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll

Möten om hälsa

Möten om hälsa – vägledning inför hälsoundersökningar för migranter handlar om möten mellan asylsökande och tjänstemän vid myndigheter samt inom hälso- och sjukvården. Kunskapsstödet är utgivet av Folkhälsomyndigheten.

​Möten om hälsa – vägledning inför hälsoundersökningar för migranter handlar om möten mellan asylsökande och tjänstemän vid myndigheter samt inom hälso- och sjukvården. Vägledningen tar upp centrala teman och frågor som är aktuella vid dessa möten, som samverkan och kommunikation. Hälsoundersökningen syftar till att upptäcka ohälsa och erbjuda vård och smittskydd som är bra för båda den enskilde och för samhället.

Vägledningen ger kunskap om konventioner om mänskliga rättigheter, Europeiska regelverket och svenska lagstiftningen. Den förklarar hur hälsoundersökningen ska utformas och hur informationen om hälsoundersökningen uppfattas.

Kunskapsstödet innehåller information om tre organisationsformer av hälsoundersökningar i landstingen och presenterar Östergötlands läns landsting som exempel av fungerande modell för landstingens organisation av hälsoundersökningar för asylsökande.

Möten om hälsa – vägledning inför hälsoundersökningar för migranter är utgiven av Folkhälsomyndigheten.

Möten om hälsa på Folkhälsomyndighetens webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?