Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Missbruk & beroende Kunskapsstöd Rekommendationer och vägledningar Rekommendationer om vaccination mot hepatit B – profylax med vaccin och immunoglobulin – före och efter exposition

Rekommendationer om vaccination mot hepatit B – profylax med vaccin och immunoglobulin – före och efter exposition

Rekommendationer om vaccination mot hepatit B – profylax med vaccin och immunoglobulin – före och efter exposition
Rekommendationer om vaccination mot hepatit B innehåller information om vilka grupper som bör vaccineras mot hepatit B, med vilken dosering och vilka intervall. Kunskapsstödet är utgivet av Folkhälsomyndigheten.

​Rekommendationer om vaccination mot hepatit B – profylax med vaccin och immunoglobulin – före och efter exposition beskriver grupper som bör vaccineras mot hepatit B samt förtydligar dosering och intervall. Det förklarar även bakgrund till rekommendationer och innehåller information om biverkningar och ordination.

Rekommendationerna kan vara ett stöd för vaccinerande verksamheter i bedömningen av vilka grupper som ska erbjudas vaccination mot hepatit B.

Kunskapsstödet riktar sig till landstingens smittskyddsenheter samt hälso- och sjukvårdspersonal, och då särskilt personal inom barnhälsovården, specialistsjukvård och primärvård.

Rekommendationer om vaccination mot hepatit B – profylax med vaccin och immunoglobulin – före och efter exposition är utgivet av Folkhälsomyndigheten.

Rekommendationer om vaccination mot hepatit B på Folkhälsomyndighetens webbplats
Hjälpte informationen på den här sidan dig?
 

 Hälsoproblem ‭[2]‬

 
 

 Hälsoproblem ‭[1]‬

 
 

 Teman