Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Psykisk ohälsa Kurser & utbildningar Psykisk ohälsa, migration och trauma

Psykisk ohälsa, migration och trauma

Transkulturellt Centrum erbjuder en webbutbildning om psykisk ohälsa, migration och trauma. Utbildningen ger kunskap om hur migrationsprocessen kan påverka hälsan, vad som är viktigt för återhämtning och hur olika instanser kan underlätta genom samverkan.

​Psykisk ohälsa, migration och trauma är en webbaserad utbildning som är framtagen av Transkulturellt Centrum, Stockholms läns landsting. Utbildningen ger kunskap om hur migrationsprocessen kan påverka hälsan, vad som är viktigt för återhämtning och hur olika instanser kan underlätta genom samverkan.

Innehåll

Utbildningen består av sex avsnitt som du går igenom på egen hand: 
  • Migration
  • Asyl och etablering
  • Barn och familj
  • Psykisk ohälsa
  • Återhämtning
  • Samverkan
Varje avsnitt avslutas med en mindre reflektionsuppgift som du skickar in och får återkoppling på av lärare.
När du har gått klart alla sex moduler och fått godkänt på inlämningsuppgifterna så får du ett kursintyg i form av ett diplom.

Tid

Varje avsnitt beräknas ta drygt tre timmar att gå igenom. Reflektionsuppgiften bygger på att du reflekterar utifrån dina vardagliga arbetsuppgifter och uppskattas ta ytterligare en timme. Utbildningen som helhet beräknas ta 18-25 timmar i anspråk.
Du har sex veckor på dig att gå igenom de sex avsnitten och lämna in uppgifterna. Efter dessa sex veckor så har du fortfarande tillgång till utbildningen men kan inte lämna in några uppgifter eller få respons från läraren. Tidsbegränsningen är till för att avsätta tid att ge dig den feedback och den support du behöver.

Plats

Du får ett användarnamn och ett lösenord som gör att du kan ta del av utbildningen från valfri dator.

Nivå

Utbildningen är på basnivå. Inga speciella förkunskaper krävs.

Tekniska specifikationer

Utbildningen innehåller film och ljudklipp och du behöver därför sitta vid en dator som har högtalare eller hörlurar.
Det krävs att du har en modern version av webbläsare. En datorkontroll görs därför direkt vid inloggning till PING PONG. Om din dator inte uppfyller kraven får du information om detta.
Rekommendationen är att använda senaste stabila versionen av en webbläsare, då borde applikationen fungera utan problem.

Kostnad och nästa kursstart

Utbildningen är inte kostnadsfri. Information om kostnad och nästa kursstart finns på Stockholms läns landstings webbplats.
Hjälpte informationen på den här sidan dig?