Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Våld Kurser & utbildningar Webbkurs heder – en webbutbildning om hedersrelaterat våld och förtryck

Webbkurs heder – en webbutbildning om hedersrelaterat våld och förtryck

Webbkurs heder ger grundläggande kunskap om hedersrelaterat våld och förtryck och kan vara ett stöd för utveckla arbetet inom olika verksamheter. Webbkurs heder är framtagen av länsstyrelsen.

​Hedersrelaterat våld och förtryck drabbar flickor, pojkar, kvinnor och män. Berörda aktörer stöttar drabbade och bedriver förebyggande arbete med det finns behov av ytterligare kunskap och insatser. För att möta behoven har Länsstyrelsen tagit fram Webbkurs heder.

Webbkursen syftar till att ge kommuner, stadsdelar och enskilda verksamheter grundläggande kunskap om vad hedersrelaterat våld och förtryck är och vara ett stöd för att utveckla arbetet, både genom kollegialt lärande och genom hänvisningar till mer fördjupad kunskap och stöd.

Kursen är kostnadsfri och vänder sig i första hand till dig som arbetar inom socialtjänsten, skolan och förskolan. Den kan också användas av yrkesverksamma inom vård, omsorg, och rättsväsende.

Webbkursen är framtagen av Länsstyrelsen i Stockholms län i samverkan med Origo, länets myndighetsgemensamma resurscentrum mot hedersrelaterat våld och förtryck, Länsstyrelsen Östergötland och Södertälje kommun.

Till kursen finns en handledning för dig som ska leda kurser med stöd av den webbaserade introduktionskursen om hedersrelaterat våld. Tanken är att webbkursen och handledningen ska vara ett stöd för er som tillsammans genomgår en kompetensutveckling.

Webbkurs heder på Länsstyrelsens webbplats

Har du frågor om webbkursen kontakta webbkursheder.stockholm@lansstyrelsen.se

Hjälpte informationen på den här sidan dig?