Informationsfilmer om kvinnlig könsstympning

Amelmottagningen på Södersjukhuset lanserar flera informationsfilmer om kvinnlig könsstympning och om mottagningens arbete, för att fler ska uppmärksamma patientgruppen. På Kunskapsguidens tema om könsstympning av flickor och kvinnor har vi länkat till filmerna. Där hittar du också mer information om behandling och annat stödmaterial.
Ryggtavla på barn som tittar ut genom fönster.

En flicka eller kvinna som är könsstympad kan ha behov av utredning, åtgärder, stöd och råd och vård som inte alltid finns på vårdcentralen. Hon kan därför behöva få information om vart hon kan vända sig med sådana frågor eller besvär relaterade till könsstympning.

Amelmottagningen på Södersjukhuset i Stockholm är en av två kliniker i Sverige som specialiserat sig på vård för flickor och kvinnor som utsatts för könsstympning. Där arbetar ett tvärprofessionellt team bestående av gynekologer, barnmorskor, kuratorer och undersköterskor.

Mottagningen bedriver även ett utåtriktat arbete med syfte att sprida kunskap om kvinnlig könsstympning till yrkesverksamma personer, främst inom hälso- och sjukvården men också inom skola, socialtjänst, polis och rättsväsende.
Nu lanserar mottagningen flera informationsfilmer om kvinnlig könsstympning och om mottagningens arbete för att fler ska uppmärksamma patientgruppen.

Under Kunskapsguidens tema om könsstympning av kvinnor och flickor kan du ta del av filmerna men även annat stöd i mötet med flickor och kvinnor som riskerar att bli könsstympade.

Behandling efter könsstympning

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Håll dig uppdaterad genom att prenumerera på Kunskapsguidens nyhetsbrev – få nyheter och uppdateringar direkt i din inkorg.

Mejla till oss

Skicka ett mejl till nyhetsbrev.KG@socialstyrelsen.se och skriv att du vill bli tillagd som prenumerant.

Så behandlar Socialstyrelsen dina personuppgifter