ASI, Addiction Severity Index, är en standardiserad bedömningsmetod i intervjuform som används för personer med missbruks- och beroendeproblem. ASI webbutbildning riktar sig till dig som har gått den lärarledda utbildningen och som vill repetera dina kunskaper. Utbildningsportalen fungerar inte i Internet explorer - använd en annan webbläsare, till exempel Chrome eller Firefox.
Utgiven av: SocialstyrelsenWebbutbildning om alternativ och kompletterande kommunikation, AKK, som kommunikationsstöd. Syftet med utbildningen är att du ska få kunskaper för att kunna tillämpa AKK på din arbetsplats. Utbildningen är utformad för att i första hand genomföras i grupp, exempelvis på arbetsplatsens verksamhetsmöten, men går även att genomföra individuellt. Till materialet hör även ett arbetshäfte där du hittar övningar kopplade till respektive kapitel.
Utgiven av: SocialstyrelsenDetta är en 30 minuter lång webbutbildning för personer som i sitt yrke kommer i kontakt med personer med rörelsenedsättning. Syftet med webbutbildningen är att ge dig som yrkesverksam ökad kunskap, förståelse för behov och möjligheter, samt trygghet i möten med personer med ryggmärgsskador och andra rörelsenedsättningar.
Utgiven av: RG Aktiv Rehabilitering (RG), en ideell förening med inriktning mot ryggmärgsskador och andra rörelsenedsättningarNationellt kompetenscentrum anhöriga (Nka) har tagit fram den här webbutbildningen som vänder sig till dig som är verksam inom regionens primärvård. Här får du ta del av fakta kring anhörigas situation och behov, reflektera över vad ett anhörigperspektiv kan innebära och vilka vinster det ger. Med utbildningen följer en verktygslåda med tips, metoder och broschyrer som är fria att ladda ner och anpassa efter lokala behov.
Utgiven av: Nationellt kompetenscentrum anhöriga (Nka), 2022Lär dig om äldre hbtqi-personers lika rättigheter till god vård och omsorg, och om äldre hbtqi-personers hälsa och livsvillkor. Med mer kunskap, har du bättre förutsättningar att bemöta hbtqi-personer på ett sätt som är respektfullt och förtroendeingivande, och arbeta för en jämlik vård och omsorg. I webbutbildningen får du ta del av fakta, filmer, fallbeskrivningar och reflektionsfrågor. Du får också kunskap om hur man kan tänka och göra i olika situationer. Webbutbildningen har tagits fram i samarbete med intresseorganisationer, kommuner och andra berörda myndigheter.
Utgiven av: SocialstyrelsenEn webbkurs om hur skolor kan organisera och bedriva ett systematiskt arbete mot hedersrelaterat våld och förtryck, med tonvikt på främjande och förebyggande insatser. Kursen riktar sig i första hand till skolledare och medarbetare inom elevhälsan, men är öppen för alla som är engagerade i skolans systematiska kvalitetsarbete, eller annat arbete mot hedersrelaterat våld och förtryck.
Utgiven av: SkolverketDen här kursen riktar sig till dig som möter personer med förvärvad dövblindhet i din vardag och kommer att ge dig en hel del praktiska tips hur du kan ge stöd på ett bra sätt. Du kanske arbetar som ledsagare, assistent eller kontaktperson. Eller så är du arbetskamrat, vän eller anhörig.
Utgiven av: Nationellt kunskapscenter för dövblindfrågor (Nkcdb)Den här kursen handlar om kombinerad syn- och hörselnedsättning/dövblindhet. Begreppet medfödd dövblindhet innebär att funktionsnedsättningen uppkommit innan begreppsbildning, språk och kommunikation har utvecklats. Kursen riktar sig till dig som möter personer med medfödd dövblindhet i din vardag. Du är kanske personal på boende, daglig verksamhet, skola, korttidsverksamhet eller i hemmet. Du kan också vara anhörig.
Utgiven av: Nationellt kunskapscenter för dövblindfrågor (Nkcdb)Region Skåne erbjuder en webbutbildning som syftar till att öka kunskapen kring tre riskområden – trycksår, undernäring och fall. Målet är att ingen patient ska skadas under vårdtiden.
Utgiven av: Region SkåneEn webbkurs om hur ett förebyggande arbete mot mäns våld mot kvinnor kan bedrivas och utvecklas. Du lär sig hur arbetet kan planeras och genomföras i fem steg. Utbildningen riktar sig till alla som vill skapa förutsättningar för ett långsiktigt, systematiskt och kunskapsbaserat våldsförebyggande arbete, oavsett sin roll i en organisation. Den som arbetar på operativ nivå får hjälp att förstå sin roll i helheten, medan den som arbetar på strategisk nivå får kunskap och hjälp med att planera och sätta mål. Det krävs inga förkunskaper. Tid: 1-2 timmar.
Utgiven av: JämställdhetsmyndighetenHåll dig uppdaterad genom att prenumerera på Kunskapsguidens nyhetsbrev – få nyheter och uppdateringar direkt i din inkorg.