Om webbplatsen

Kunskapsguiden är en webbplats från Socialstyrelsen. Den är öppen för alla men vänder sig i första hand till dig som arbetar inom socialtjänsten och hälso- och sjukvården.

Om innehållet

Texter på webbplatsen omfattas av normal upphovsrätt. Det är självklart tillåtet att citera materialet så länge som källan anges. Du får däremot inte ändra i texterna eller använda dem, helt eller delvis, i något kommersiellt syfte utan skriftligt tillstånd.

Länkningspolicy

Länka gärna till Kunskapsguiden men tänk på att inte använda vår logotyp för att länka till vår webbplats. Vi vill undvika tveksamhet om vem som är ansvarig för informationen på den webbplats där länken är placerad. Länka alltid så att vår webbplats inte placeras inom ramarna (frameset) för en annan webbplats.

Användbarhet

Webbplatsen är byggd utifrån så kallad responsiv design. Det betyder att den fungerar i mobiltelefon, surfplatta och dator. Om du stöter på några problem vill vi gärna att du uppmärksammar oss på det genom att mejla via länken nedan.

Klarspråk

Vi strävar efter att skriva klarspråk i allt vårt informationsmaterial. Skulle du upptäcka texter som är för svåra att förstå får du gärna berätta det för oss så att vi kan förbättra dessa texter.

Lyssna

Om du vill få informationen på webbplatsen uppläst finns en funktion för att lyssna. Funktionen hittar du uppe till höger på sidan. När du klickar på lyssna öppnas ett nytt fönster. En röst läser sedan upp informationen på sidan. Lyssna-funktionen kräver att du har en mediespelare installerad på din dator.

Behandling av personuppgifter

Socialstyrelsen behandlar personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och i vissa fall med stöd av kompletterande svensk dataskyddslagstiftning.

På Socialstyrelsens webbplats kan du läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter

Om du har synpunkter

Vi vill gärna veta vad du tycker. Du kan rapportera fel eller ge synpunkter genom att mejla till adressen nedan.

Kontakt

E-post: kunskapsguiden@socialstyrelsen.se

Faktagranskad av: Socialstyrelsen Senast granskad:

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Håll dig uppdaterad genom att prenumerera på Kunskapsguidens nyhetsbrev – få nyheter och uppdateringar direkt i din inkorg.