Utbildningar

Här hittar du webbaserade utbildningar relaterade till temat Yrkesintroduktion för baspersonal som arbetar med personer med funktionsnedsättning. Utbildningarna är ett stöd för dig som arbetar inom socialtjänsten eller hälso- och sjukvården, så att du kan använda bästa tillgängliga kunskap och få kompetensutveckling inom området.
Bra att veta om hjälpmedel för vård- och omsorgspersonal

Webbutbildningen Bra att veta om hjälpmedel för vård- och omsorgspersonal riktar sig till dig som arbetar i vården och omsorgen och kommer i kontakt med hjälpmedel, även om du inte själv är förskrivare. Utbildningen är uppdelad två delar; dels en allmän del om hjälpmedel och dels fyra situationer att reflektera över.

Utgiven av: Socialstyrelsen
Mänskliga rättigheter

Mänskliga rättigheter är en webbutbildning som vänder sig till dig som arbetar i offentlig verksamhet. Utbildningen ger grundläggande kunskap om mänskliga rättigheter.

Utgiven av: Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, Uppsala universitet och Myndigheten för delaktighet, MFD.
Utbildningar om bemötande

Socialstyrelsen har samlat alla sina bemötandeutbildningar i sin utbildningsportal. Exempelvis: ​Att möta personer med adhd i socialtjänsten, Att synliggöra normer i socialtjänsten - med ett hbtq-perspektiv, och Bemötande i vården.

Utgiven av: Socialstyrelsen
Webbintroduktion för funktionshindersomsorgen

Webbintroduktion för funktionshindersomsorgen är ett komplement till yrkesintroduktionen för baspersonal inom funktionshindersomsorgen.

Utgiven av: Socialstyrelsen

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Håll dig uppdaterad genom att prenumerera på Kunskapsguidens nyhetsbrev – få nyheter och uppdateringar direkt i din inkorg.

Så behandlar Socialstyrelsen dina personuppgifter