Introduktion för ny personal inom vård och omsorg

Sommaren är på väg och ny personal behöver introduceras för arbete inom vård och omsorg. På Kunskapsguiden har vi samlat information och webbaserade, kostnadsfria utbildningar från bland annat Socialstyrelsen som du som chef kan använda när du ska förbereda ny personal.
Kvinnor spelar bingo på äldreboende

Kostnadsfri webbutbildning ger baskunskap till ny personal

Socialstyrelsens webbutbildning ”Introduktion till arbete i vård och omsorg” riktar sig till personal som ska arbeta med äldre och personer med funktionsnedsättning inom socialtjänsten, i såväl kommunala som privata verksamheter. Den som går utbildningen får bland annat lära sig om socialtjänstens uppdrag och ansvar och de särskilda behov som äldre och personer med funktionsnedsättning kan ha.

Introduktion till arbete i vård och omsorg – Utbildningsportalen

Samlad bild av vad som kan ingå i ett introduktionsprogram

I Kunskapsguidens teman om yrkesintroduktion för personal i äldre- respektive funktionshinderomsorgen, får du en samlad bild av vad som kan ingå i ett introduktionsprogram. Tanken är att bidra med inspiration och underlätta för dig som planerar att introducera nyanställda i din verksamhet. Innehållet vänder sig även till dig som söker kunskap inom området.

Yrkesintroduktion för baspersonal inom äldreomsorgen

Yrkesintroduktion för baspersonal som arbetar med personer med funktionsnedsättning

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Håll dig uppdaterad genom att prenumerera på Kunskapsguidens nyhetsbrev – få nyheter och uppdateringar direkt i din inkorg.