Inspireras av Faluns arbete med Skottlandsmodellen

Socialstyrelsen och Skolverket följer 35 utvecklingsprojekt som alla försöker hitta arbetssätt för att erbjuda barn insatser i tid och på ett samordnat sätt. Nu finns en kort film om Faluns arbete utifrån Skottlandsmodellen.

I Skottland arbetar alla kommuner enligt samma modell för att samordna tidiga insatser för barn och unga. Skottlandsmodellen ger skolan, socialtjänsten och hälso- och sjukvården konkreta verktyg för att stötta barn tidigt och med så lite byråkrati som möjligt.

Flera svenska regioner och kommuner arbetar med inspiration från Skottland för att utveckla sina samverkansstrukturer och arbetssätt. Exempel är Falun, Region Kronoberg och Region Örebro, som driver sina utvecklingsprojekt med stöd av Socialstyrelsens och Skolverkets gemensamma uppdrag Tidiga och samordnade insatser, TSI.

Film om Faluns arbete med Skottlandsmodellen

En ny 4 minuter lång film beskriver hur skola, hälso- och sjukvård och socialtjänst arbetar tillsammans i Falun för att erbjuda tidiga och samordnande insatser till alla barn och unga som behöver det.

I filmen får du ta del av Faluns arbete med trygghetspersoner som ser till att barnet får det stöd det behöver och Må bra-hjulet som symboliserar vad de vill uppnå för varje barn. De berättar också om hur barnen varit delaktiga och bidragit med sina erfarenheter till arbetet.

Se filmen och läs mer om Skottlandsmodellen här

 

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Håll dig uppdaterad genom att prenumerera på Kunskapsguidens nyhetsbrev – få nyheter och uppdateringar direkt i din inkorg.