Webbinarium och podcast om våld mot barn med funktionsnedsättning

Nu kan du se webbinariet om våld mot barn med funktionsnedsättning i efterhand här på Kunskapsguiden. Vi vill även tipsa om ett avsnitt av podcasten Funka olika som handlar om samma ämne.
Flicka på studsmatta vid havet.

Barn med funktionsnedsättning är ofta mer utsatta och riskerar i högre grad än andra barn att utsättas för våld. Mest sårbara är barn som har psykiska och intellektuella funktionsnedsättningar. Barnen behöver bli sedda, förstådda och få den hjälp de har rätt till.

I webbinariet får du bland annat fakta om våldet, om riskfaktorer och konsekvenser. Du får också veta hur du kan samtala med barnen om våld och om samhällets stöd och insatser. Dessutom visas ett presentations- och reflektionsmaterial för arbetsgrupper, som syftar till att vara ett stöd i utvecklingsarbetet.

Läs mer och ta del av webbinariet under temat Våld mot barn med funktionsnedsättning

Ann Jönsson, utredare på Socialstyrelsen, berättar i ett avsnitt av podcasten Funka olika hur viktigt det är att ha kunskap om våldsutsattheten för att kunna upptäcka och hjälpa de barn som utsätts.

Lyssna på podden – Habilitering & Hälsa

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Håll dig uppdaterad genom att prenumerera på Kunskapsguidens nyhetsbrev – få nyheter och uppdateringar direkt i din inkorg.