Nytt utbildningsmaterial om våld och förtryck

Idag lanserar Socialstyrelsen ett nytt utbildningsmaterial om våld i nära relationer och hedersrelaterat våld. Stödet riktar sig till personal och chefer inom socialtjänsten.

Socialstyrelsen lanserar idag flera olika stöd i arbetet med mäns våld mot kvinnor, bland annat ett nytt utbildningsmaterial om våld i nära relationer och hedersrelaterat våld.

Utbildningsmaterialet vänder sig i första hand till personal och chefer inom socialtjänsten som i sitt arbete kan komma att möta personer som utsätts för våld men som söker stöd hos socialtjänsten av andra skäl.

– Syftet med utbildningsmaterialet är att bidra till ökad kunskap om våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck för att verksamheterna ska kunna arbeta ändamålsenligt i möten med personer som utsätts eller riskerar att utsättas för våld, deras barn och de som utövar våld, säger Olga Gislén, utredare på Socialstyrelsen.

Utbildningsmaterial i tre delar

Till utbildningsmaterialet finns både en studiehandledning och ett stöd till chefer för att underlätta och stödja arbetet med att använda materialet.

Studiehandledningen riktar sig främst till den som leder en verksamhet inom socialtjänsten och som ansvarar för kompetensutveckling eller som håller i utbildningstillfällen.

Chefsstödet uppmärksammar chefer på att de har en viktig roll och kan bidra till arbetet i sin verksamhet genom att öka kunskapen om hur man bättre uppmärksammar och erbjuder stöd till våldsutsatta.

Våld i nära relationer och hedersrelaterat våld – ett utbildningsmaterial för socialtjänsten

Studiehandledning till Våld i nära relationer och hedersrelaterat våld – ett utbildningsmaterial för socialtjänsten

Stöd till dig som chef inom socialtjänsten – Studiehandledning till Våld i nära relationer och hedersrelaterat våld

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Håll dig uppdaterad genom att prenumerera på Kunskapsguidens nyhetsbrev – få nyheter och uppdateringar direkt i din inkorg.