Ny utbildning om basala hygienrutiner i vård och omsorg

Nu presenterar Socialstyrelsen den nya utbildningen Basala hygienrutiner i vård och omsorg. Utbildningen är speciellt anpassad till arbete inom hemtjänst, särskilt boende, LSS-boende och bostad med särskild service enligt socialtjänstlagen. Utbildningen är utformad för att kunna användas i det dagliga arbetet såväl under pandemin som efter.

Webbutbildningen i vård och omsorg inleds med en modul som vänder sig till alla deltagare.

Efter att den modulen genomförts väljer deltagarna bland ytterligare fyra moduler med olika spår om hemtjänst, särskilt boende, LSS-boende och bostad med särskild service enligt SoL. Avsikten är att deltagarna väljer det spår som är mest relevant för dem. I dessa moduler får deltagarna använda de kunskaper de fått i den första modulen genom att ta del av exempel på situationer som de kan ställas inför under en arbetsdag.

Utbildningen kan användas både individuellt och i grupp. Den tar cirka en timme att genomföra. Tiden kan variera beroende av hur många moduler med verksamhetsinriktning deltagaren väljer att genomgå.

Utbildningen är kostnadsfri och finns tillgänglig på Socialstyrelsens utbildningsportal*

Deltagaren registrerar sig på Socialstyrelsens utbildningsportal och kan då efter avslutad utbildning göra ett test och få ett kursintyg.

Inom kort kommer utbildningen också finnas tillgänglig utan registrering på utbildningsportalen. Då finns inte möjlighet att göra ett test eller att få ett kursintyg.

*Utbildningsportalen fungerar inte i Internet explorer - använd en annan webbläsare, till exempel Chrome eller Firefox. 

 

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Håll dig uppdaterad genom att prenumerera på Kunskapsguidens nyhetsbrev – få nyheter och uppdateringar direkt i din inkorg.