Nytt poddavsnitt om samverkan kring barn med lindrig psykisk ohälsa

I höstens första avsnitt av Socialstyrelsens podcast pratar vi om hinder och framgångsfaktorer i arbete med tidiga och samordnade insatser för barn och unga. Projektledaren för SIMBA-team i Kungälv och Tjörn delar med sig av erfarenheter.
Barn vid staket.

I Västra Götaland pågår ett utvecklingsarbete för att tidigare och mer samordnat stödja barn och unga med lindrig psykisk ohälsa. Utvecklingsarbetet med SIMBA-team inleddes för att många yrkesverksamma upplevde att den här gruppen barn bollades runt mellan verksamheterna. Det nya arbetssättet går ut på att primärvården, elevhälsan och socialtjänsten samverkar i något som de kallar SIMBA-team. Arbetet med teamen har varit igång i flera år och i avsnittet berättar projektledaren Emily Jacoby Kask om deras erfarenheter.

– Det här är ett intressant arbete som sticker ut i TSI på en punkt, och det är att hälso- och sjukvården är en så naturlig part. Att få med vården är en utmaning på många ställen i landet, men här har de lyckats, säger Kjerstin Bergman, projektledare på Socialstyrelsen som också deltar i podden.

Du hittar avsnittet här eller där poddar finns.

Här kan du läsa mer om tidiga och samordnade insatser och ta del av fler exempel.

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Håll dig uppdaterad genom att prenumerera på Kunskapsguidens nyhetsbrev – få nyheter och uppdateringar direkt i din inkorg.

Så behandlar Socialstyrelsen dina personuppgifter