Nytt poddavsnitt om samverkan kring barn med lindrig psykisk ohälsa

I höstens första avsnitt av Socialstyrelsens podcast pratar vi om hinder och framgångsfaktorer i arbete med tidiga och samordnade insatser för barn och unga. Projektledaren för SIMBA-team i Kungälv och Tjörn delar med sig av erfarenheter.
Barn vid staket.

I Västra Götaland pågår ett utvecklingsarbete för att tidigare och mer samordnat stödja barn och unga med lindrig psykisk ohälsa. Utvecklingsarbetet med SIMBA-team inleddes för att många yrkesverksamma upplevde att den här gruppen barn bollades runt mellan verksamheterna. Det nya arbetssättet går ut på att primärvården, elevhälsan och socialtjänsten samverkar i något som de kallar SIMBA-team. Arbetet med teamen har varit igång i flera år och i avsnittet berättar projektledaren Emily Jacoby Kask om deras erfarenheter.

– Det här är ett intressant arbete som sticker ut i TSI på en punkt, och det är att hälso- och sjukvården är en så naturlig part. Att få med vården är en utmaning på många ställen i landet, men här har de lyckats, säger Kjerstin Bergman, projektledare på Socialstyrelsen som också deltar i podden.

Du hittar avsnittet här eller där poddar finns.

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Håll dig uppdaterad genom att prenumerera på Kunskapsguidens nyhetsbrev – få nyheter och uppdateringar direkt i din inkorg.