Se i efterhand: Webbinarium om bättre hälsa för placerade barn och unga

Nu finns webbinariet om bättre hälsa för placerade barn och unga att se i efterhand. I webbinariet får du bland annat ta del av vad forskning visar om placerade barns och ungas hälsa och munhälsa, och vad lagen säger om hälsoundersökning. Det går också att lyssna på lärande exempel från bland annat Skurups kommun och VoB Syd, som bland annat driver HVB-hem och familjehem.
Ung ensam tjej sitter ihopkrupen på en bänk.

Placerade barn och unga är en utsatt grupp. Forskning visar att barn och unga i social dygnsvård har fler hälsoproblem och större behov av hälso- och sjukvård än andra jämnåriga, de har också sämre munhälsa och besöker tandvården mindre ofta än andra barn.

Webbinariet, som spelades in i september 2023, handlar om hur vi kan arbeta med att stärka de placerade barnens hälsa på olika sätt. Det vänder sig i första hand till dig som arbetar inom socialtjänsten med frågor som rör barn och unga, eller på hem för vård eller boende (HVB) eller stödboende för barn och unga. Det kan även vara intressant för dig som arbetar inom hälso- och sjukvården.

Under våren 2023 spelades ytterligare ett webbinarium in med fokus på bättre skolgång för placerade barn och unga.

Båda webbinarierna hittar du i Kunskapsguidens tema om hem för vård eller boende (HVB) för barn och unga.

Hem för vård eller boende (HVB) för barn och unga – Skolgång och hälsa

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Håll dig uppdaterad genom att prenumerera på Kunskapsguidens nyhetsbrev – få nyheter och uppdateringar direkt i din inkorg.