Internationella dagen mot kvinnlig könsstympning

Idag den 6 februari uppmärksammar vi den internationella dagen mot kvinnlig könsstympning. Könsstympning av flickor och kvinnor är förbjuden enligt svensk lag och får allvarliga följder för de utsattas hälsa. På Kunskapsguiden kan du bland annat läsa om socialtjänstens ansvar i samband med könsstympning.
Kvinna

Idag den 6 februari uppmärksammar vi den internationella dagen mot kvinnlig könsstympning. Könsstympning av flickor och kvinnor är förbjuden enligt svensk lag. Om man är bosatt i Sverige är det även olagligt att genomföra ingreppet utomlands.

Könsstympning får allvarliga följder för de utsattas hälsa. Antalet kvinnor och flickor som söker vård och får diagnosen könsstympning ökar, men många utsatta söker inte vård, trots att de skulle behöva.

Samlat stöd under temat om könsstympning

Under Kunskapsguidens tema om könsstympning hittar du stöd i mötet med flickor och kvinnor som är eller riskerar att bli könsstympade. Du kan även läsa om konsekvenserna av könsstympning, förebyggande arbete och om socialtjänstens ansvar i samband med könsstympning.

Läs mer under temat Könsstympning av flickor och kvinnor

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Håll dig uppdaterad genom att prenumerera på Kunskapsguidens nyhetsbrev – få nyheter och uppdateringar direkt i din inkorg.