Nytt tema om anhörigperspektiv i socialtjänsten och hälso- och sjukvården

Ett anhörigperspektiv är ett förhållningssätt som behöver genomsyra socialtjänstens och hälso- och sjukvårdens verksamheter. Det ger bättre förutsättningar att ge rätt insatser eller vård till den enskilde, det främjar anhörigas och enskildas hälsa och är kostnadsbesparande för samhället. På Kunskapsguiden finns ett nytt tema om just detta.
Närbild på två personer hand i hand på promenad.

Att se och lyssna på den som är anhörig är ett viktigt förhållningssätt bland chefer och medarbetare i socialtjänsten och hälso- och sjukvården. Anhörigperspektivet är inte ett ämnesområde som ska behandlas separat, utan ett förhållningssätt som behöver integreras i hälso- och sjukvårdens och socialtjänstens alla verksamheter om det ska ge resultat.

I Kunskapsguidens nya tema om anhörigperspektiv i socialtjänsten och hälso- och sjukvården kan du läsa mer om vad ett anhörigperspektiv innebär. Där finns också två kunskapsstöd som Socialstyrelsens har tagit fram. De beskriver grundläggande principer och förutsättningar för att integrera anhörigperspektivet i socialtjänstens och hälso- och sjukvårdens verksamheter.

Anhörigperspektiv i socialtjänsten och hälso- och sjukvården

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Håll dig uppdaterad genom att prenumerera på Kunskapsguidens nyhetsbrev – få nyheter och uppdateringar direkt i din inkorg.