Ny podd om covid-19 och särskilda boenden för äldre

Under våren 2020 såg vi att särskilda boenden för äldre drabbades extra hårt av covid-19 med stor smittspridning och många allvarligt sjuka. Vad låg bakom den dramatiska utvecklingen? Vad har vi lärt oss?

Det senaste avsnittet av podden På djupet handlar om hur covid-19 spreds på särskilda boenden för äldre under våren 2020. Flera insatser gjordes under vår och sommar för att minska smittspridningen på boenden. Men till vilket pris skedde det och kommer vi orka hålla i goda rutiner framgent? Hur kan vi hindra att smittspridningen ökar igen och samtidigt erbjuda ett gott liv för de som bor på äldreboenden och deras anhöriga? Och hur kan de särskilda boendena förbereda sig för att hantera covid-19 framöver?

Lyssna på Helena Gustafsson, medicinskt ansvarig sjuksköterska på Frösunda omsorg, Maj Rom, projektchef på Sveriges kommuner och regioner, SKR, och Iréne Nilsson Carlsson, folkhälsoråd på Socialstyrelsen. Samtalet leds av Socialstyrelsens generaldirektör Olivia Wigzell.

Här kan du lyssna på podden

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Håll dig uppdaterad genom att prenumerera på Kunskapsguidens nyhetsbrev – få nyheter och uppdateringar direkt i din inkorg.