Nytt tema om att förhindra smitta i äldreomsorgen

Att följa de basala hygienrutinerna är det viktigaste du kan göra för att skydda dig själv och de personer du möter från att bli sjuka. I vårt nya tema om att förhindra smitta i äldreomsorgen får du samlad information om hur du kan förhindra smittspridning av bland annat antibiotikaresistenta bakterier och covid-19.

Äldre personer riskerar att bli allvarligt sjuka av covid-19, vinterkräksjuka, influensa och antibiotikaresistenta bakterier. Att förstå och följa de basala hygienrutinerna är det viktigaste du kan göra för att skydda de personer du möter från att bli sjuka.

I Kunskapsguidens nya tema om att förhindra smitta i äldreomsorgen hittar du samlad information om basala hygienrutiner, antibiotikaresistenta bakterier, influensa, coronavirus och covid-19, och vinterkräksjuka.

Vänder sig till personal inom äldreomsorgen

Temat riktar sig till dig som arbetar inom äldreomsorgen, till exempel i särskilda boenden för äldre personer och i hemtjänsten. Men informationen om basala hygienrutiner kan också vara användbar för personal inom funktionshinderomsorgen och andra som söker kunskap i ämnet.

Under temat hittar du webbutbildningar och andra kunskapsstöd som du kan ta del av för att fördjupa dina kunskaper om att förhindra smitta.

Temat Förhindra smitta i äldreomsorgen

 

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Håll dig uppdaterad genom att prenumerera på Kunskapsguidens nyhetsbrev – få nyheter och uppdateringar direkt i din inkorg.