Ny podd om covid-19 och behovet av rehabilitering

Det senaste avsnittet av Socialstyrelsens podcast På djupet handlar om behovet av rehabilitering för personer som insjuknat i covid-19. En del av de som insjuknat behöver rehabilitering under lång tid för att bli återställda. Vilka insatser behövs? Och hur ska hälso- och sjukvården svara mot detta vård- och rehabiliteringsbehov?
Olivia Wigzell

Lyssna på Judith Bruchfeld, överläkare och docent i infektionssjukdomar på Karolinska universitetssjukhuset och Karolinska institutet, Cecilia Winberg, tillträdande förbundsordförande för professions- och fackförbundet Fysioterapeuterna, och Thomas Lindén, chef för avdelningen för kunskapsstyrning för hälso- och sjukvården på Socialstyrelsen. Samtalet leds av Socialstyrelsens generaldirektör Olivia Wigzell.

Här kan du lyssna på podden

Rehabilitering kommer att vara avgörande för att många som insjuknat i covid-19 inte ska få bestående funktionsnedsättningar. Socialstyrelsen har tagit fram ett stöd för arbetet med rehabilitering som riktar sig till professionen och beslutsfattare som du kan läsa mer om här.

 

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Håll dig uppdaterad genom att prenumerera på Kunskapsguidens nyhetsbrev – få nyheter och uppdateringar direkt i din inkorg.

Så behandlar Socialstyrelsen dina personuppgifter