Stöd till kommunernas arbete med att stärka beredskapen

För att stärka arbetet med beredskap inom socialtjänsten och den kommunala hälso- och sjukvården tar Socialstyrelsen nu fram olika typer av stöd. Först ut är en webbutbildning. På Kunskapsguiden hittar du också mycket annat kunskapsstöd som är användbart i arbetet med beredskap.
Tre personer vid mötesbord

Socialstyrelsens webbutbildning ”Introduktion till beredskap” vänder sig till dig som arbetar inom socialtjänst eller kommunal hälso- och sjukvård, och beskriver översiktligt verksamheternas roll i totalförsvaret. Syftet med utbildningen är att ge en förståelse för vad beredskap är och för hur kris eller krig kan påverka dig som arbetar inom socialtjänsten och den kommunala hälso- och sjukvården.

− Socialtjänsten och den kommunala hälso- och sjukvården tar hand om många sårbara grupper. De har därför en central roll i beredskapsarbetet. Är det något vi vet är det att kunskap bidrar till att personalen känner sig tryggare vilket leder till att brukare och deras anhöriga också blir det. Socialstyrelsens webbutbildning är ett första steg i den riktningen, säger Joakim Hagelbäck, projektledare på Socialstyrelsens avdelning för krisberedskap och civilt försvar.

Introduktion till beredskap – Socialstyrelsens utbildningsportal
(För att ta del av utbildningen loggar du in och registrerar dig.)

Kommande webbinarium

Den 5 mars arrangerar Socialstyrelsen ett webbinarium där medverkande från Ukraina och några kommuner delar med sig av erfarenheter från krisarbete.

Tillsammans stärker vi arbetet med krisberedskap och civilt försvar inom socialtjänsten och den kommunala hälso- och sjukvården

Mer på Kunskapsguiden

Kommunal hälso- och sjukvård och socialtjänst är samhällsviktiga verksamheter som behöver ha en beredskap för att kunna upprätthålla verksamheten vid kriser, höjd beredskap och ytterst krig.

Kunskapsguidens tema om krisberedskap och civilt försvar inom kommunal hälso- och sjukvård och socialtjänst innehåller information, rättslig reglering och olika typer av kunskapsstöd som har betydelse i arbetet med beredskap inom dessa verksamheter.

Krisberedskap och civilt försvar inom kommunal hälso- och sjukvård och socialtjänst

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Håll dig uppdaterad genom att prenumerera på Kunskapsguidens nyhetsbrev – få nyheter och uppdateringar direkt i din inkorg.

Anmäl dig till Kunskapsguidens nyhetsbrev!