Detta är en 30 minuter lång webbutbildning för personer som i sitt yrke kommer i kontakt med personer med rörelsenedsättning. Syftet med webbutbildningen är att ge dig som yrkesverksam ökad kunskap, förståelse för behov och möjligheter, samt trygghet i möten med personer med ryggmärgsskador och andra rörelsenedsättningar.
Utgiven av: RG Aktiv Rehabilitering (RG), en ideell förening med inriktning mot ryggmärgsskador och andra rörelsenedsättningarWebbutbildning om ett beslutsstöd anpassat för prioriteringar på individnivå inom hjälpmedelsverksamhet. Den riktar sig till beslutsfattare, allmänhet och alla som arbetar i vård och omsorg. För förskrivare eller hjälpmedelskonsulenter finns även en mer praktiskt inriktad del i att använda beslutsstödet anpassat för hjälpmedelsförskrivning. Utbildningsportalen fungerar inte i Internet explorer - använd en annan webbläsare, till exempel Chrome eller Firefox.
Utgiven av: SocialstyrelsenWebbutbildningen Bra att veta om hjälpmedel för vård- och omsorgspersonal riktar sig till dig som arbetar i vården och omsorgen och kommer i kontakt med hjälpmedel, även om du inte själv är förskrivare. Utbildningen är uppdelad två delar; dels en allmän del om hjälpmedel och dels fyra situationer att reflektera över. Utbildningsportalen fungerar inte i Internet explorer - använd en annan webbläsare, till exempel Chrome eller Firefox.
Utgiven av: SocialstyrelsenEtt fall för teamet är en webbutbildning om att förebygga fallolyckor. Den riktar sig till dig som jobbar inom hälso- och sjukvård och social omsorg. Utbildningsportalen fungerar inte i Internet explorer - använd en annan webbläsare, till exempel Chrome eller Firefox.
Utgiven av: SocialstyrelsenFallolyckor går att förebygga men förutsätter ett teambaserat arbetssätt. Den samlade kompetensen och det systematiska arbetssättet ökar förutsättningarna för ett framgångsrikt fallförebyggande arbete. Utbildningen ska stödja verksamheterna i att implementera ett systematiska teambaserat arbetssättet om fallprevention.
Utgiven av: SocialstyrelsenUtbildning om äldre personers levnadsvanor, fakta om förändringar under åldrandet och hur man kan arbeta för att främja hälsosamma levnadsvanor. Utbildningen berör områdena fysisk aktivitet, matvanor, alkohol, tobak, läkemedel och meningsfulla aktiviteter. Den kompletterar utbildningen om fallprevention, Ett fall för teamet. Utbildningen håller på att uppdateras utifrån ny kunskap i Socialstyrelsens nationella riktlinjer för vård vid ohälsosamma levnadsvanor. Utbildningsportalen fungerar inte i Internet explorer - använd en annan webbläsare, till exempel Chrome eller Firefox
Utgiven av: SocialstyrelsenSyftet med utbildningen är att öka kännedomen om Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (HSLF-FS 2022:49) om förebyggande av och behandling vid undernäring samt att ge en förståelse för vilka rutiner som behövs i vård och behandling av undernäring.
Utgiven av: SocialstyrelsenWebbutbildningen Förskrivning av hjälpmedel riktar sig till förskrivare. Syftet med utbildningen är att ge en grundläggande kompetens om hjälpmedelsförskrivning och skapa förutsättningar för en jämlik och behovsanpassad förskrivning. Utbildningsportalen fungerar inte i Internet explorer - använd en annan webbläsare, till exempel Chrome eller Firefox.
Utgiven av: SocialstyrelsenWebbutbildningen vänder sig till dig som arbetar med kommunal hälso- och sjukvård, till exempel legitimerad vårdpersonal, verksamhetsutvecklare, chef, systemutvecklare eller IT-ansvarig. Utbildningen är framtagen för att underlätta ditt arbete och skapa bättre vård för dina patienter genom att använda dig av strukturerad information och systematiskt kvalitetsarbete.
Utgiven av: SocialstyrelsenUtbildningen ger grundläggande kunskaper om Socialstyrelsens nationella riktlinjer med fokus på områden som är relevanta för kommunal hälso- och sjukvård och regional primärvård. Målgruppen är beslutsfattare inom kommun och region som politiker, tjänstemän, verksamhetschefer med ansvar för verksamheter som bedriver hälso- och sjukvård i hemmiljö, MAS/MAR. Även beslutsfattare och chefer/verksamhetsutvecklare som ansvarar för till exempel äldreomsorg kan ha nytta av utbildningen.
Utgiven av: SocialstyrelsenHåll dig uppdaterad genom att prenumerera på Kunskapsguidens nyhetsbrev – få nyheter och uppdateringar direkt i din inkorg.